Barefoot topánky

Barefoot obuv dokonale simuluje zdraviu prospešnú chôdzu naboso. Je mäkká, flexibilná, dostatočne široká, a navyše chráni nohy pred zranením a prechladnutím. Vybrať si môžete športové aj spoločenské barefoot topánky pre celú rodinu.

Náš tip

Nebojte sa farieb. Outfit osviežia a dodajú vám energiu

Barefoot topánky sa stali takým hitom, že už sa nenosia iba do prírody, ale aj do mesta. Sú tak plnohodnotnou súčasťou mestskej módy.

Vybrať si môžete barefoot baleríny, čižmy, mokasíny, poltopánky, sandále, a dokonca aj spoločenské barefoot topánky vhodné na sviatočné a formálne príležitosti. Svojim nohám doprajete voľnosť bez toho, aby tým utrpel váš štýl.

Ako vybrať kvalitné barefoot topánky?

Skutočné barefoot topánky by mali mať širokú špičku a tenkú pružnú podrážku bez podpätku. Čo by naopak mať nemali, to je spevnenie členkov, klenba a opätok. Dĺžka stielky by u dospelých osôb mala byť o 8 až 10 mm dlhšia, než je dĺžka chodidla. Dĺžku nohy pre barefoot topánky merajte vždy v stoji, vo vzpriamenej pozícii, s nohami mierne rozkročenými a váhou rovnomerne rozloženou na obe chodidlá.

Pre zdravé výlety do prírody si vyberte barefoot trekové topánky

Chodiť prírodou naboso je nesmierne zdravé pre celý pohybový aparát aj psychickú pohodu. V prírode sa však vyskytujú nástrahy v podobe kamienkov, konárov alebo hmyzu, ktoré nás môžu zraniť. Skvelým riešením sú tak trekové barefoot topánky - tie nohu chránia a zároveň jej umožňujú prirodzenú chôdzu totožnú s tou naboso. Podobné je to s barefoot topánkami na behanie, ktoré nohu spevnia bez toho, aby ju preťažovali.