Dámske barefoot topánky

Barefoot obuv dokonale simuluje zdraviu prospešnú chôdzu naboso. Je mäkká, flexibilná, dostatočne široká, a navyše chráni nohy pred zranením a prechladnutím. Vybrať si môžete športové aj spoločenské barefoot topánky pre celú rodinu.

Náš tip

Čaro mestskej módy naboso

Barefoot topánky sa stali takým hitom, že sa už nenosia iba do prírody, ale aj do mesta. Sú plnohodnotnou súčasťou mestskej módy na nerozoznanie od bežných topánok.

Vybrať si môžete barefoot baleríny, kozačky, mokasíny, poltopánky, sandále a dokonca aj spoločenské barefoot topánky vhodné na sviatočné a formálne práležitosti. Svojim nohám doprajete voľnosť bez toho, aby tým utrpel váš štýl.

Ako vybrať kvalitnú barefoot obuv?

Skutočné barefoot topánky by mali mať širokú špičku a tenku pružnú podrážku bez opätku. Čo by naopak mať nemali, je spevnenie kotníka, klenbu a opätok. Dĺžka stielky by u dospelých osôb mala byť o 8 až 10 mm dlhšia, ako je dĺžka chodidla. Dĺžku nohy do barefoot obuvi merajte vždy v stoji, v spriamenej polohe, s nohami mierne rozkročenými a váhou rovnomerne rozloženou na oboch chodidlách.

Na výlety do prírody si vyberte barefoot trekingové topánky

Chodiť prírodou naboso je nesmierne prirodzené a zdravé pre celé telo i psychickú pohodu. V prírode sa však vyskytujú nástrahy v podobe kamienkov, vetví alebo hmyzu, ktoré nás môžu zraniť. Skvelým riešením sú preto trekingové barefoot topánky – ochránia nohy a zároveň im umožnia prirodzenú chôdzu totožnú s tou naboso. Podobne je to s barefoot topánkami na behanie, ktoré nohu spevnia bez toho, aby ju preťažovali.