Dámske barefoot sandále

Barefoot sandále si dnes môžete vybrať v celom rade designov. Okrem pekného vzhľadu ponúkajú aj dostatok priestoru pre prsty a možnosť prirodzeného pohybu pre chodidlá, čo má pozitívny vplyv na celý pohybový aparát.

Náš tip

Ako zmerať veľkosť nohy pre barefoot sandále?

Aby vám barefoot sandále perfektne slúžili, treba vybrať vhodnú veľkosť. Tú zmeriate pomocou ceruzky a papiera (a nejakej ďalšej osoby), najlepšie večer, kedy sú nohy opuchnutejšie, a to od päty až po špičku palca alebo najdlhší prst.

Pri meraní stojte vzpriamene a s váhou rozloženou rovnomerne na oboch nohách. Keďže je obvykle každá noha inak veľká, zmerajte obe.

Pokiaľ už máte iné barefoot topánky, možno viete, že sa k nameranému rozmeru pridáva aj nadmerok. Pre barefoot sandále nie je nadmerok nutný, naopak by vám mohol škodiť. Noha vychádzajúca z topánky ale tiež nie je to pravé orechové, ideálnym kompromisom je tak nadmerok do 5 mm.

Barefoot sandále uľavia nohám v sparnom lete

Barefoot topánky sú šité tak, aby poskytovali chodidlám maximálnu voľnosť, vďaka čomu je zachovaná ich prirodzená funkcia podpory pohybového aparátu, ktorá sa v normálnych topánkach vytráca. Barefoot sandále sú vďaka tomu ideálnou obuvou na leto, kedy tesná obuv ku komfortu a zvládaniu tepla rozhodne neprispieva.

Kožené barefoot sandále môžete nosiť aj k elegantnému oblečeniu

Mnoho ľudí má zažitú predstavu, že barefoot topánky nie sú príliš pekné. To je ale omyl, napokon stačí si pozrieť našu ponuku. V tej nájdete napríklad kožené barefoot sandále, ktoré využijete aj do mesta k sukni či inému elegantnému oblečeniu. Obľúbené sú aj barefoot sandále s uzavretou špičkou, ktoré sa hodia na formálnejšie príležitosti, alebo krásne lesklé sandálky, ktoré môžete vziať pokojne na večerný koktail.