Bambusové nohavičky

Je pre vás dôležitá čistota, hygiena a pohodlie? Dbáte na ekológiu a udržateľný životný štýl? Potom by ste svoju pozornosť mali zamerať na bambusové nohavičky, ktoré sú vyrobené z jedného z najviac udržateľných materiálov vôbec.

Náš tip

Aké bambusové nohavičky sa hodia pre vašu postavu?

Ak máte väčšie bruško či boky, vyberte si vysoké bambusové nohavičky, prípadne rovno sťahovacie bambusové nohavičky s vyšším pásom, ktoré pomôžu schovať problematické partie. Obzvlášť sa vám budú hodiť pod upnuté šaty, nohavice alebo sukne – a keďže je v móde oblečenie s vysokým pásom, nemusíte sa báť ani vykukujúceho prádla.

Ak vás trápi silnejšie pozadie, budú sa vám hodiť nohavičky s nohavičkou, pokiaľ máte spodnú časť tela naopak užšiu, prípadne chlapčensky rovnú, pristanú vám bambusové nohavičky strihu tanga, brazílky či hipster.

Ženy s postavou presýpacích hodín môžu siahnuť ako po vysokých nohavičkách, ktoré tvarujú krivky, tak aj po nohavičkách bokových, tangách či brazílkach.

Bambusové nohavičky: pohodlie a čistota z prírody

Bambus je antibakteriálny, priedušný, pružný, pevný a odolný materiál s výbornou schopnosťou absorbovať a odvádzať vlhkosť. Bambusové nohavičky sú tak príjemné na dotyk, hypoalergénne a hygienické bez toho, aby ste ich museli vyvárať – pranie sa odporúča na maximálne 40 ° C na jemný program. Bambusové nohavičky kúpite vo všetkých známych strihoch, najobľúbenejšie sú vysoké, hipster alebo brazílky.

Prečo sa bambusové nohavičky radia medzi udržateľné?

Niektoré druhy bambusu vyrastú až o meter za deň, bežnejšie typy potom o 3 až 10 cm denne. Okrem toho má bambus schopnosť sa sám regenerovať, takže po zbere nie je nutná nová výsadba, je odolný a nie je potrebné ho hnojiť ani používať pesticídy. Je tak vysoko udržateľným a obnoviteľným zdrojom kvalitného materiálu, ktorý zároveň pomáha ekonomikám tretieho sveta, a to bez negatívnych dopadov na životné prostredie.