Dámske svetre z alpaky

Zababušte sa do svetra z alpaky a spríjemnite si jesennú alebo zimnú sezónu pohodlným, módnym kúskom. Vyberte si u nás z ponuky cenovo dostupných svetrov s prímesou alpaky alebo prémiovú kvalitu.

Náš tip

Zaujímavý kardigan osvieži každý šatník

Ak sa obzeráte po svetri, čo definuje váš štýl, dlhý dámsky kardigan z alpaky s krásnym, štruktúrovaným vzorom splní vaše očakávania. Vykúzlite s ním elegantné aj ležérne voľnočasové outfity s džínsami a tričkom alebo legínami a čižmami.

Véčkový výstrih vás opticky zoštíhli, opaskom si šikovne zvýrazníte pás a praktický strih zamaskuje nejaké to kilo navyše.

Alpaka a merino - aký je medzi nimi rozdiel?

Oba prírodné materiály sú vďaka svojim termoregulačným vlastnostiam obľúbené, no predsa sa nájdu odlišnosti. Sveter z alpaky je oproti merino vlne teplejší, mäkší, ľahší, odolnejší a neobsahuje lanolín. Rozdiel je aj v počte prírodných odtieňov, alpaka má oproti merinu niekoľkonásobne viac odtieňov. Aj cena býva vyššia.

Vlnený sveter z alpaky je univerzálny kúsok

Výborne zahreje v chladnom zimnom počasí, no vďaka skvelým termoregulačným vlastnostiam ho môžete vytiahnuť zo skrine aj v prechodnom období. Doprajte si niekoľko modelov v rôznych strihoch a farebných prevedeniach, ktoré sa vám budú ľahko kombinovať so zvyškom šatníka. Najlepšou voľbou sú neutrálne odtiene a nadčasové strihy.