Umelé kožuchy

Preskúmajte svet umelých kožuchov, kde sa móda stretáva s etikou. Na Modiu vám predstavíme všetko, čo potrebujete vedieť o umelých kožuchoch, od ich bohatej histórie až po súčasné trendy.

Náš tip

Štýlové umelé kožuchy od popredných značiek

Značky ako Guess a Only ponúkajú širokú paletu štýlových umelých kožuchov, ktoré dokonale kombinujú módny vzhľad s etickou zodpovednosťou – od tradičných dlhých kabátov s kapucňou po moderné krátke varianty.

Vďaka tomu si hravo nájdete kúsok, ktorý doplní váš osobný štýl, a zároveň podporíte udržateľnú módu.

Kto vymyslel umelú kožušinu a prečo sa začala nosiť?

Umelá kožušina, materiál, ktorý dnes nájdeme v šatníkoch mnohých žien, má zaujímavú históriu. Prvú umelú kožušinu vymysleli v roku 1929 americkí vedci zo spoločnosti DuPont, a to hlavne ako odpoveď na rastúcu potrebu etických alternatív k pravej kožušine. Napriek tomu, že sa pôvodne nosila z praktických dôvodov, postupne sa stala módnym trendom. Dnes je umelá kožušina cenená pre svoju schopnosť ponúknuť luxusný vzhľad bez etických kompromisov.

Ako prať umelú kožušinu?

Aby váš umelý kožuch zostal v perfektnom stave, mali by ste mu dopriať správnu starostlivosť. Pri praní umelej kožušiny používajte iba jemný prací cyklus a studenú vodu, len tak predídete poškodeniu vlákien. Použitiu sušičky sa vyhnite, namiesto toho nechajte kožuch prirodzene uschnúť. Vďaka tomu zaistíte, že vaša umelá kožušina zostane mäkká a luxusná po mnoho sezón.