Šifónové šaty

Šifón je ľahký, splývavý materiál, ktorý v horúcich letných dňoch príjemne prefukuje. V týchto šatách tak môžete vyraziť na pobrežnú promenádu aj romantickú večeru s pánom Božským.

Náš tip

Letné šifónové šaty vynosíte do reštaurácie pri mori aj na tancovačku

Čaká vás dovolenka pri mori a vy neviete, čo si so sebou zbaliť? Rozhodne niečo v uvoľnenom štýle!

Biele či kvetované šifónové šaty budú perfektnou voľbou. Sú vzdušné a dodajú vám glanc a noblesu, teda presne to, čo potrebujete, aby z vás váš drahý nespustil oči. A ešte jedna dobrá správa na záver – tento typ šiat nezaberie v kufri príliš miesta.

Ľahké šifónové šaty môžete nosiť od jari do jesene

Šifón je jemná, priesvitná tkanina z prírodného hodvábu, z ktorej sa vyrábajú šaty, blúzky, sukne alebo nohavice. Šifónové šaty existujú v celom rade strihov a farieb a sú ideálnou voľbou najmä na leto. Pokiaľ si ale vyberiete dlhé, možno ich v kombinácii s čižmami a bundou nosiť aj na jeseň. Zvoliť si môžete šifónové šaty na svadbu, decentné do práce alebo rozviate na piatkové víno s kamarátkou.

Šifónové šaty nielen pre plnoštíhle

Menším postavám sadnú šifónové šaty v dĺžke maximálne nad kolená, ak ste vyššie, siahnite po dlhých šifónových šatách v boho štýle, ku ktorým obujete pohodlné ploché sandále. Keďže je materiál krásne splývavý, hodia sa šifónové šaty aj pre plnoštíhle – perfektné budú tie s opaskom, ktorý zvýrazní krivky. Šifónové šaty s výstrihom do V zase sadnú ženám, ktoré chcú opticky zväčšiť svoj dekolt.