Culottes nohavice

Culottes nohavice bavia ženy po celom svete už niekoľko sezón. A my sa tomu vôbec nečudujeme. Sú totiž neskutočne pohodlné, univerzálne, a navyše vyzerajú fantasticky. Prezradíme vám, ktoré kúsky vám pristanú najviac.

Náš tip

Ako nosiť culottes nohavice?

Akonáhle nohavice culottes raz skúsite, len ťažko sa budete vracať k skinny džínsom. Dajú sa totiž nosiť celoročne a kombinovať do rôznych štýlov.

V lete budú ideálne ľanové culottes nohavice, jednoduché tielko a sandále na platforme. Celý outfit môžete doplniť pletenou taškou, veľkým klobúkom a slnečnými okuliarmi.

Pre jarný či jesenný elegantný outfit si vezmite čierne culottes nohavice, lodičky na podpätku, jednoduché biele tielko či blúzku a sako do pása. Ak chcete pridať farby, kabelka v pastelových farbách bude to pravé.

A čo v zime? Nebojte sa, mrznúť nebudete. Stačí skombinovať culottes nohavice, čižmy alebo šnurovacie topánky, kabát či oversize sveter do pása a poriadne huňatý šál.

Culottes nohavice: ako vyzerajú a prečo si ich zamilujete?

Pre nohavice culottes je typická trojštvrťová dĺžka do polovice lýtok, široké nohavice a vysoký pás, z diaľky si ich preto ľahko pomýlite s midi sukňou. Vybrať si môžete silnejšie, ktoré držia pevne tvar a viac odstávajú – tie sa hodia skôr na zimu, jeseň a jar, alebo jemné a splývavé, ktoré sú ideálne na letné dni. Hlavným benefitom culottes je pohodlie, ktoré však neuberá na elegancii.

Nohavice pre ženy všetkých tvarov i veľkostí

Že vám culottes nohavice nepristanú pretože máte plné krivky? Stačí sa ich naučiť správne kombinovať. Veľkou výhodou culottes je vysoký pás, ktorý už sám o sebe opticky predĺži postavu. Nechajte teda pás pozerať, prípadne ho ešte zdôraznite opaskom. Na vrchnú časť oblečte crop top alebo dlhšie tričko či blúzku, vždy ich zastrčte do pása. A na záver starý známy trik - podpätky.