Klobúky Fedora

Klobúk Fedora prepožičiava vážnosť a štýl každému svojmu nositeľovi, vyskytuje sa preto v šatníkoch žien i mužov po celom svete. Výborne sa hodí ako k formálnemu, tak aj casual outfitu – stačí len zvoliť vhodnú kombináciu.

Náš tip

Klobúk Fedora: módna symfónia v rytme elegancie

Klobúk Fedora vytvára nenútený a elegantný dojem, preto si dokonale rozumie so sofistikovanými outfitmi, ktorým slúži ako výrazný doplnok. Nie sú preto potrebné ďalšie nápadné prvky.

Skvele si vystačíte s pohodlnými košeľovými šatami, cez ktoré prehodíte minimalistický kabát a pridáte topánky na podpätku. Ak chcete ubrať na elegancii, siahnite po teniskách a džínsovej bunde – dokonalý casual look je na svete.

Klobúk, ktorý si s partnerom môžete požičiavať

Fedora v roku 1882 vtrhla z divadelných dosiek rovnomennej hry Fédora najprv do ženského sveta módy a neskôr aj do pánskeho. Dámsky klobúk Fedora býva plstený, s pevnou vysokou korunou a dlhou krempou. Jeho formálnosť už len dokresľuje čierna či hnedá farba, v ktorej je väčšinou k dostaniu. Často býva dozdobený drobným remienkom, stuhou či kamienkami.

Pánsky klobúk Fedora vám dodá šmrnc

Fedora bola až do 60. rokov prakticky dennou nevyhnutnosťou každého správne vystrojeného muža, pretože vtedajšie módne trendy doslova dýchali eleganciou a formálnosťou. Svoje miesto na výslní si však zaslúži aj dnes. Ako lusknutím prsta totiž dodá každému všednému oblečeniu ten správny hipsterský švih a elegantnému outfitu zase potrebnú noblesu.