Menčestrové sukne

Menčestrové sukne sú ideálnou voľbou pre všetky ženy, ktoré majú rady jednoduchý štýl. Využijete ich predovšetkým na jeseň a v zime, kedy ich stačí skombinovať s košeľou, členkovými topánkami a slušivou čiapkou.

Náš tip

Nie je menčester ako menčester

Cielený retro dojem dosiahnete s pomocou zemitých tónov a rozvážneho výberu štruktúry. Béžová, hnedá, čierna alebo zelená sukňa s gombíkmi či zipsom dodá každému outfitu ten správny vintage šmrnc, najmä v kombinácii s kožou a džersejom.

Pokiaľ nepatríte k módnym odvážlivcom, vydajte sa radšej po ceste istoty a zvoľte čo najjemnejšiu štruktúru materiálu.

Trochu módneho retra ponúka menčestrová sukňa

Manchester má za sebou už dlhú históriu módnych vzostupov a pádov, pre jeho pevnosť a trvanlivosť sa však hneď tak zo širšieho povedomia nevytratí. Látka, ktorá pôvodne slúžila predovšetkým na šitie pracovných odevov, sa neskôr stala výsadou akademikov a neodmysliteľne si ju pamätáme ako základný módny prvok outfitov zo 70. rokov. Ide o veľmi osobitý materiál, ktorý si však zaslúži svoje miesto v každom ženskom šatníku.

Ako nosiť menčestrovú sukňu?

Ste beznádejne zamilovaná do laclu? Potom vám rozhodne nesme chýbať  menčestrová sukňa s trakmi, ktorá vytvára ten správny rozverne-školácky dojem. S pribúdajúcimi sviečkami na narodeninovej torte stavte ale radšej na puzdrovú menčestrovú sukňu ku kolenám a tenký rolák, táto kombinácia je vždy trefou do čierneho.